Priser

Kapellhotellet (PDF)


Vi skräddarsyr ett paket efter dina behov, med eller utan tvätt och med de reparationer som du vill att vi ska göra. Varmförvaringen kostar inget extra.  Du bestämmer när du vill checka ut kapellet på våren och betalar först då.

Prislista  (PDF)

(Kommer)

Här har vi tänkt sammanställa ungefärliga "från"-priser samt de arbeten och modeller vi har fasta priser på. Listan är under arbete.

Från förfrågan till offert (PDF)

(Kommer)

Vi beskriver vad vi normalt behöver veta för att kunna ge en så exakt prisbild som möjligt, för att du som kund ska kunna lita på att slutpriset blir det vi diskuterat. Dokumentet är under arbete.

Stolar, fåtöljer och soffor kommer i en aldrig sinande mängd modeller. Frågan ”vad kostar det att klä om en fåtölj?” är därför ungefär som att få frågan ”hur långt är ett snöre”? 🙂


Arbetskostnaden baseras på hur lång tid vi uppskattar att det tar för oss att klä om den. Det beror till exempel på vad det är för modell, hur många olika moment som ingår, om det ingår någon handsömnad eller inte, om stoppningen ska fixas eller inte, vad det är för typ av stoppning osv. Vi kan därför sällan säga ett exakt pris utan att ha sett möbeln (eller åtminstone ett foto) samt diskuterat med dig som kund vilka åtgärder du vill ha gjort med den.


Till arbetskostnaden tillkommer kostnaden för tyg samt eventuellt övrigt material (möbelsnöre eller andra dekorationer, stoppning, resårer och annat nödvändigt). Vi har tyger från ca 300 kr/meter till över 3 000 kr, men det normala är att tyget kostar mellan 600-900 kr/meter.


När är det då värt att klä om sin möbel?


Det är en vanlig fråga vi får här på Inredningsverkstaden. Svaret är lika enkelt som självklart: När det är värt det för dig.


Vad är det då som faller avgörandet?


Ibland hänger det kvalitén på stommen. Om vi ser att stomme är undermålig och inte kommer att hålla länge till (och det inte går att stärka stommen) avråder vi i regel från att lägga pengar på att klä om möbeln.


Är det däremot en bra stomme samt kanske en favoritmodell som inte går att få tag på, en släktklenod, en designklassiker eller en möbel med stort affektionsvärde tycker vi att det definitivt är värt att klä om den!


Det handlar också om ett hållbart sätt att leva, att inte slänga fungerande möbler på tippen bara för att tyget blivit slitet, smutsigt eller omodernt och/eller stoppningen nedsliten. Allt detta går att byta ut och återge möbeln sin forna glans. Samtidigt som man kan passa på att ge möbeln en unik karaktär med hjälp av tygval, färg och form.

Villkor (PDF)


Viktig att veta om våra och dina rättigheter och skyldigheter vid beställlning av jobb samt information om betalningssätt, GDPR mm.

Vad kostar det?