Tjänster

TJÄNSTER


Har du någon spännande designidé du skulle vilja göra verklighet av? Du kanske har sett någon inredningslösning som inspirerat dig som skulle vara fint i hemmet, på jobbet eller möteslokalen? Kom med dina designidéer till oss så förverkligar vi dem!


OMKLÄDSEL

På Inredningsverkstaden klär vi om alla typer av möbler från stolsitsar, kontorsstolar & konferensmöbler till loungemöbler och klassiska fåtöljer och sittgrupper.


Vid behov byter vi även ut stoppningen och ersätter den med ny och bygger upp möbeln igen från stommen och upp.


Vi jobbar i såväl traditionella som moderna material och med gamla som nya tekniker.

SÖMNAD

Vi syr nya överdrag till dynor, draperier, överkast, plädar, gardiner, prydnadskuddar med mera. Med en kraftig industrisymaskin klarar vi även att sy i tjockare material som t.ex läder eller tjocka lager tyg. 


Vi får ibland in en del udda sömnadsförfrågningar som att reparera revor i tält, sy överdrag till utomhuspoolen eller laga markiser. Vi försöker alltid att hjälpa till om vi kan. Men för reparation av kläder rekommenderar vi direkt Sömmerskan i Övik/Örnsköldsviks sycenter eller Allans skrädderi.

BÅTKAPELL

Båtkapell får tåla mycket påfrestningar; saltvatten, hård vind och stark sol. Vi kan sy om slitna och spröda sömmar, byta trasiga dragkedjor och solkiga kapellrutor, slå i nya öljetter och laga revor, med mera. Enda kravet vi ställer är att kapellet är rent och mögelfritt när du lämnar in det. Vi kan dock även ordna med tvätt, mögelsanering och impregnering om du vill det.

 

Läs gärna om vårt Kapellhotell (PDF) där vi tvättar, reparerar och varmförvarar ditt kapell under vintern.

TYGER & MATERIAL

Föredrar du att själv renovera din möbel så kan du naturligtvis köpa tyger och material av oss.

 

Vi har normalt inga tyger på lager utan beställer hem efter önskemål. En del material, såsom fiberfill, sadelgjord och vissa stoppningsmaterial har vi oftast hemma som du då kan köpa direkt av oss. De material vi inte har hemma tar vi gärna hem åt dig. Behöver du verktyg kan du även beställa det via oss. Exempel på verktyg och material hittar du till exempel hos våra leverantörer Nevotex eller OC. Oscarsson.

 

Ett exempel på material vi ofta beställer hem efter behov är kallskum i olika kvaliteter och tjocklekar. Dessa går även att få färdigskurna direkt från leverantören om du behöver udda former .

 

Har du ett speciellt tyg du är ute efter och vet leverantören men får inte köpa direkt av dem eftersom du är privatkund? Kolla med oss så ska vi se vad vi kan göra.